30 januari, 2018

Så gör du för att bli mer effektiv på jobbet

Givetvis vill vi alla göra vårt bästa och vara så effektiva som möjligt på jobbet. Men hur gör man egentligen för att få gjort så mycket som möjligt på bästa sätt. Här kommer mina bästa tips som hjälper dig att komma igång.

Planera och sätt upp tydliga mål:

Först och främst så måste man alltid ha ett mål med det man gör. ”Varför gör jag egentligen det här?”, ”Vad är det jag vill uppnå?”. Innan du sätter igång med en ny uppgift rekommenderar jag att du skriver ner tydliga och personliga mål med vad du vill ha ut av arbetet. Personligen använder jag små post-it lappar som jag har nära till hands. På så sätt kan jag hela tiden bli påmind om mina mål. Ha inte bara ett stort mål utan gör visa delmål. På detta sättet känns det som du hela tiden arbetar dig lite framåt. En annan viktig del är att planera ditt arbete. Skaffa dig en kalender och skriv upp vad som måste göras. Innan du börjar med en uppgift bör du också ge dig själv svar på frågor som följande: Vad är det för uppgifter som jag måste göra? Hur lång tid kommer jag att behöva? Hur ska jag göra det på bästa sätt? Genom att börja med detta har du en bra grund att stå på.

Tidsplanering och pauser:

Alla dagar ser inte likadana ut. Ibland har man mer tid och ibland mindre. Därför är det viktigt att man sätter ett start- och slutdatum så man vet hur mycket tid man har på sig och kan planera efter detta. Ge dig gärna lite extra tid så du kan vara förberedd om någonting oväntat skulle hända. En annan viktig del i arbetet är att ta pauser. Du kan inte bara köra på tills du blir trött utan måste hela tiden ta små mikropauser. Det kan vara nått så enkelt som att ta lite luft i fem minuter eller hämta en kaffe. Hjärnan får då tid att återhämta sig och du får också ny energi.

Lugn och ro samt bästa tiden på dagen:

Ingen känner dig själv bättre än du. Man vet när man är som mest effektiv och detta ska man försöka utnyttja till fullo. Se också till att få så mycket lugn och ro som möjligt på din arbetsplats för om du bli avbruten hela tiden av kollegor eller annat runt omkring kommer det bli svårare att få någonting gjort.