30 maj, 2018

Förbättra din motivation

Känner du ibland att du har svårt att hitta motivation till att få saker färdiga. Det händer oss alla att motivationen tryter men som tur är finns det saker man kan göra för att detta ska bli bättre. Att kunna motivera sig själv är en stor fördel oavsett vilken situation som det handlar om.

Få en bra start

Normalt kommer vi igång som bäst när vi har hittat inspiration till någonting. Men det finns också tillfällen då detta inte händer. Det viktiga är att man fortfarande kommer igång med arbetet. Ska du skriva någonting så sätt dig några timmar framför datorn och se vad du kommer på. Man kan inte bara gå och vänta på att inspirationen ska komma till en. Ibland måste man helt enkelt sätta igång ändå. Tänker man efter på olika situationer man varit i så brukar ju allt lösa sig till slut. Ibland måste man bara hjälpa till på traven för att komma igång.

Hur ska jag hantera motgångar?

Du kommer med all sannolikhet stöta på motgångar eller har jobbiga dagar. Hur man hanterar detta är oftast en avgörande faktor. Om du kör fast vad gör du då? Försöker du hitta nya sätt och tankebanor eller kör du på och hoppas att det ska lösa sig. Det är viktigt att hålla fokus och inte börja syssla med annat bara för att du stöter på lite motstånd. Du kommer också känna dig så mycket bättre om du lyckas ta dig över det hinder som har uppstått.

Sist men inte minst vill jag också rekommendera att prata med andra. Kanske kan de ge dig en annan synvinkel som inte du själv tänkt på eller få dig motiverad på annat sätt. Det är inte fel att fråga om hjälp utan det blir oftast givande. Relativt enkla tips för att hitta motivation och ta tag i saker och inte skjuta fram allt.